Palvelut
Palvelut
Fysioterapia
Fysioterapialla pyritään lisäämään toiminta- ja liikuntakykyä sekä vähentämään haittoja ja kipua. Fysioterapiassa kartoitamme toimintakykyä ja vaivaa alkuhaastattelulla ja tutkimisella, jonka perusteella teemme fysioterapiasuunnitelman.
Fysioterapian toteutuksessa käytetään erilaisia manuaalisia tekniikoita (esim. hieronta, faskiatekniikat, mobilisointi), terapeuttista harjoittelua, fysikaalisia hoitoja sekä annetaan asiakkaalle yksilölliset harjoitteluohjeet. Jokaiselle asiakkaalle pyritään löytämään hänelle parhaiten soveltuvat menetelmät.
Asiakasta tuetaan myös omatoimiseen harjoitteluun, jonka avulla fysioterapian vaikuttavuutta saadaan parannettua ja vaivat pidettyä kurissa myös jatkossa.
Fysioterapiaa toteutetaan lääkärin lähetteellä, vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella, palveluseteleillä sekä Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena. Voit hakeutua fysioterapiaan myös ilman lääkärin lähetettä.
Vauvojen ja lasten fysioterapia
Vauvojen ja lasten fysioterapia on erityisosaamisalue, jossa pyritään tarttumaan erilaisiin motorisen kehityksen pulmiin ja viivästymiin. Kun lapsen normaalin kehityksen taustoja tunnetaan, voidaan kehitystä tukea monipuolisesti.
Terapiaan saattaa kuulua myös apuvälineiden hankinta ja käytön ohjausta. Lisäksi vanhemmille ohjataan, miten he voivat tukea lapsen kehitystä myös arkitoimissa.
Vauvojen ja lasten fysioterapia toteutuu pääsääntöisesti palveluseteleillä ja Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena.
Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus
Toimimme palveluntuottajana Kelan vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Lääkinnällisen kuntoutuksen kotikäyntejä teemme Vetelissä, Kaustisella, Halsualla sekä Evijärvellä. Allasterapiaa toteutamme Vetelin uimahallissa. Hoidon voimme aloittaa kahden viikon sisällä päätöksen saapumisesta tai asiakkaan tarpeiden mukaan, fysioterapia asiakkaita voimme ottaa vastaan. Allasterapaissa asiakasmäärämme ovat täynnä, mutta voit varmistaa jonotilanteen soittamalla. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on Kelan kustantamaa kuntoutusta sellaisille alle 65-vuotiaille, joilla on suuria haasteita päivittäisissä toimissa selviytymisessä. Lääkinnällistä vaativaa kuntoutusta varten julkisessa terveydenhuollossa tehdään kuntoutussuunnitelma, joka hakemuksen mukana toimitetaan Kelalle. Palvelukuvauksesta saat lisätietoa terapiasta, sen myöntämisestä sekä toteutuksesta, linkki: https://www.kela.fi/documents/20124/940710/palvelukuvaus-vaativan-laakinnallisen-kuntoutuksen-yksiloterapiat.pdf/200e3fed-12b2-a4c1-df3a-72feee7877ed?t=1661947698523 . Lisätietoja vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta ja sen hakemisesta saat Kelan sivuilta https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus ,
LPG-alipainehoito
LPG on alipainehoito, jonka on kehittänyt ranskalainen Louis Paul Guitay. Laite on kehitetty alun perin arpikudoksen ja palovammojen hoitoon, mutta ajan myötä käyttökohteita on tullut lisää niin terveydenhoitoon kuin kauneudenhoitoonkin.
LPG perustuu imuun sekä patentoituun rullamekanismiin, jonka avulla kudosta saadaan muokattua eri tavoin, tavoitteesta riippuen. Rullien pyörimistä, nopeutta, frekvenssiä ja imutehoa säätämällä saadaan kudokseen erilainen vaikutus. Tämän vuoksi LPG-hoitoa voidaan käyttää hyvin monipuolisesti.
LPG:tä voidaan käyttää mm. turvotuksen, kivun ja lihasjäykkyyden hoitoon. Urheilussa LPG:tä käytetään mm. lihasten palautumisen tukemiseen, urheilusuoritukseen valmistautumiseen sekä urheiluvammojen hoitoon jo varhaisessa vaiheessa. LPG-hoidosta on tehty paljon tutkimuksia, ja sen on todettu tutkitusti auttavan monissa vaivoissa, kuten mm. fibromyalgiassa.
Hoidon aikana kudoksen aineenvaihdunta kiihtyy voimakkaasti, rullat saavat käyttötavasta riippuen aikaan venytystä rentouttaen lihaksia. Turvotuksen hoitoon LPG-hoito on tehokas, koska aineenvaihdunta moninkertaistuu hoidon myötä. Koska hoitoa voidaan säännöstellä hyvin laajasti, voidaan sitä käyttää esimerkiksi urheiluvammoille jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja sellaisille, joille perinteinen hieronta ei esimerkiksi sovi. Toisaalta, säätöjen myötä, saadaan aikaiseksi myös voimakas venyttävä ja mobilisoiva vaikutus kudokseen. Tämä voi auttaa esimerkiksi jo vanhaan kiinnikkeiseen arpeen. Mobilisoivan käsittelyn avulla voidaan lisätä ja ”vapauttaa” nivelten liikkuvuuksia ja rentouttaa liikettä.
Hoito on miellyttävää, eikä sen kuulu sattua. Hoitaessa voidaan käyttää apuna myös pukua, joka vähentää ihoon kohdistuvaa kitkaa. Kontraindikaatiot, eli milloin hoitoa ei voi antaa, ovat samat kuin hieronnassa, eli periaatteessa, jos pystyt käymään hieronnassa, voit kokeilla LPG-hoitoa. Nämä seikat varmistetaan asiakkaalta aina ennen hoitoa.
Hieronta
Hieronta on mainio kehonhuoltomuoto muun muassa tukemaan ja helpottamaan lihasten palautumista sekä erilaisissa jännitys- ja kuormitustilanteissa. Hieronnassa käytämme erilaisia manuaalisia tekniikoita asiakkaan tilan ja vaivan huomioon ottaen. Hieronnat ovat kestoltaan 30–90 minuuttia.
Muut hoidot
Kinesioteippaus
Kinesioteippauksella voidaan helpottaa kehon erilaisia kiputiloja erilaisin teippaustekniikoin. Lihaksia voidaan aktivoida tai rentouttaa, niveltä voidaan ohjata haluttuun asentoon sekä oirelevalta alueelta voidaan keventää kuormitusta teipin avulla. Teippaus on myös hyvä keino turvotuksen hoitoon.
Teippauksen hoitokohteita ovat esim. selkä ja nivelkivut, nivelen nyrjähdykset, turvotus, heikentynyt liikkuvuus ja lihaksen venähdykset. Erilaisia vaivoja, joita voidaan teippauksella helpottaa ovat mm. noidannuoli, tenniskyynärpää, akillesvaivat ja olkapään jännevaivat.
Välinemyynti
Meiltä voi tilata erilaisia niveltukia sekä kompressotuotteita. Niveltukia on saatavilla eri tarkoituksiin ja eri ”vahvuuksisina”. Kompressio- eli tukisukista valikoimaa löytyy kevyemmistä matkustussukista lääkinnällisiin tukisukkiin erilaisin väri- ja materiaalivaihtoehdoin. Tilaukset tehdään mittausten perusteella, jotta tuotteet ovat varmasti sopivia. Tilaamme tuotteet Mediteamilta.
Lisäksi valikoimistamme löytyy Ice Power-kylmägeeliä, terveystyynyjä, vastuskuminauhaa sekä Mutjuttimia